Utbildning

Körlektion 50 minuter


Vi har valt att ha 10 minuters “rast” mellan varje körlektion.  Eleven och läraren hinner då lugnt avsluta och gå igenom hur körningen har varit.

Teoripaket


I teoripaketet ingår följande:

Stora bokpaketet som består av Körkortsboken, Studiehäfte, Vägmärken & vägmarkeringar. (alla böcker som vi säljer är från senaste utgåvan) Samt körkortstester som du gör på nätet genom att logga in på elevcentralen.
Riskutbildning 1 / Riskettan 


Kvällskurs på City Trafikskola som pågår i 3 tim + rast. Vi pratar här om bl a alkohol, droger och risktaganden i trafiken. Vi bjuder på kaffe & kaka:-)

Riskutbildning 1 & 2 är ett obligatoriskt krav från transportstyrelsen att eleven genomgått innan kunskapsprov och körprov kan genomföras.

Vi har även Mopedutbildning. Hos oss tar du ditt AM-körkort

( klass 1 , 45km/h ) Vi håller till i våra lokaler och läser teori. Sedan beger vi oss ut till Räppe där vi lugnt och metodiskt går igenom de olika stegen för att bli en säker mopedförare! Därefter har vi körning i stadstrafik.

Avslutningsvis gör eleven sitt kunskapsprov på trafikverket.

Riskutbildning 2 / Halkbana


Vi åker till VXO Drive i Uråsa.. I bilen är vi 1 lärare och 3-4 elever.


Din lärare på City Trafikskola sköter övervakningen av din körning på banan. Vi håller i en teorilektion samt säkerhetslektion där du får prova på att åka i rullbilen och krocksläde.. Dessa övningar är frivilliga men väldigt roliga! Glöm inte att ta med legitimation (ID, Pass eller körkort)!

Handledarkurs / Introduktionskurs


Kvällskurs på City Trafikskola som pågår i 3 tim + rast. För att få övningsköra privat har Transportstyrelsen som krav att denna kurs är genomförd av både handledare och elev.

Vi bjuder på kaffe & kaka:-)


Intensivkurs


Om du önskar gå intensivkurs så bokar vi upp dig på sammanlagt 15 körlektioner, halkbana, riskettan samt körprov på Trafikverket. Intensivutbildningens längd brukar vara 2-3 veckor från start till körkort.  Innan du kan påbörja en intensivutbildning så får du göra en testrunda med en lärare på City Trafikskola. För att klara en intensivutbildning så behöver du en viss körvana sedan tidigare. Du ska klara av manövrering och växling av bilen på ett mjukt och smidigt vis.

Lån av City Trafikskolas bil vid körprovet


Du får köra en uppvärmningsrunda till Trafikverket.

(Denna avgift ingår i intensivkursen)

Vi lånar INTE ut våra bilar för privat uppkörning.